ProtonVPN

Home » ProtonVPN

Mire jó a ProtonVPN?

A legtöbb ember azt sem tudja, hogy mi az a VPN, így azzal sincsenek tisztában, hogy milyen előnyöket nyújthat a számukra! A sportfogadás esetében például a Yonibet fogadóiroda elérésében van a segítségünkre. Mi történik pontosan? Magyar IP címmel ez a fogadóiroda nem érhető el, a VPN használatával viszont megváltoztathatod az IP címedet (pl. Japán), így teljesen legálisan megkerülöd a rendszert és már használhatod is azt a fogadóirodát, ahol sokkal jobb feltételekkel fogadhatsz! A VPN regisztrációja és a telepítés kb. 3 percig tart, és ezután már csak annyi a dolgot hogy ki/be kapcsolod amikor használni szeretnéd. Ja és ami a lényeg, hogy ez a szolgáltatás INGYENES a ProtonVPN-nél, ami az egyik legjobb és legbiztonságosabb szolgáltatónak számít a világon! (Természetesen mi is ezt használjuk!) 😉  Persze érdemes kihasználni a fizetős szolgáltatását is, hiszen rengeteg előnye van, és tudunk pár olyan trükköt mondani, amivel bizony jópár ezer forintot megspórolhatsz!

A ProtonVPN gond nélkül feloldja a blokkolást a legnépszerűbb streaming platformok közül néhányon, többek között a Netflixen, az Amazon Prime-on, és az HBO Maxen. Azonban nem tudta feloldani a Disney+ és az ESPN blokkját, tartsd ezt észben, ha főleg nemzetközi filmeket és műsorokat szeretnél nézni. Lehetőséged van továbbá arra is, hogy bizonyos szolgáltatásokra mint pl a Youtube Premium, töredék áron előfizethess, amiről kicsit lejjebb részletesen beszámolunk. Ha pedig repülőjegyet vásárolsz ugyancsak komoly összegeket takaríthatsz meg a VPN segítségével!

Kipróbálhatod a ProtonVPN-t az ingyenes verzió segítségével — korlátlan sávszélességgel, és nem kell reklámokat bámulnod, hogy használhasd. Az ingyenes csomagjával azonban nem férhetsz hozzá geokódolt tartalmakhoz, és a sebességek sem a legjobbak.

Egy VPN, vagyis virtuális magánhálózat, egy egyszerű eszköz, amely megvédi az online magánszférádat, valamint elrejti a tartózkodási helyedet és az adatforgalmadat. Számos oka van, amiért megéri használnod. (Pl.: a biztonságod megőrzése, a hackerek elkerülése, a nemzetközi streaming tartalmakhoz való hozzáférés, a legolcsóbb repülőjegyárak elérése stb.)

 

Fontos tudnivalók

  • Bejegyzés országa: Svájc
  • Alapítás dátuma: 2017

    2017

  • hMegtartja a naplókat: NEM
  • Készülékek licenszenként: 6
  • Visszatérítési irányelvek: 30 nap

A ProtonVPN-t a “CERN és az MIT tudósai, mérnökei és fejlesztői” építették. Ők fejlesztették a nagyon sikeres ProtonMail-t is, ami egy biztonságos e-mail szolgáltatás, biztonságos en-to-end titkosítással.

Tehát nyugodtan feltételezhetjük, hogy a ProtonVPN tud egy-két dolgot az online biztonsági kérdésekről és a felhasználók védelméről.

ProtonVPN

YouTube Premium reklámok nélkül 131 Ft-ért havonta!
Mutatjuk, hogyan tudja aktiválni

A YouTube-on hatalmas mennyiségű reklám megjelenik, amelyek rettentően idegesítőek is, legyen szó akár bitcoinos meggazdagodási trükkökről, vagy számítógépes reklámokról. Akár a vitatott Adblocker használatával, akár előfizetéssel is megszabadulhat tőlük. A SportGuru21 ismeri azt a trükköt, amely segítségével  1790 Ft helyett most 131 Ft-ért veheti igénybe a YouTube Premium szolgáltatást.

YouTube reklámok nélkül, háttérben történő lejátszás, valamint hozzáférés a YouTube Originals-hoz 130 Ft-ért

A YouTube Premium előfizetés nem csupán arról szól, hogy bármilyen reklámot eltüntet, hanem videók letöltését teszi lehetővé, képes a háttérben zenét lejátszani a telefonon YouTube Originals könyvtárhoz is hozzáférést biztosít.

A megtakarítás titka abban az országban rejlik, ahonnan aktiválja a YouTube Prémiumot. A Google a különböző országok számára eltérő árakat határozott meg. Az egyes országok vásárlói erejének függvényében, az árak közti különbség jelentős lehet.

Ország Ár Ár forintban
India 129 INR 538 Ft
Argentína 119 ARS 589 Ft
Törökország 16,99 TRY 866 Ft
Oroszország 199 RUB 939 Ft
Ukrajina 99 UAH 1 240 Ft
Magyarország 1790 HUF 1 790 Ft
Csehország 179 CZK 2 313 Ft
Szlovákia 7,19 EUR 2 365 Ft
Kanada 11,99 CAD 2 685 Ft
USA 11,99 USD 3 540 Ft
Svédország 119 SEK 3 750 Ft
Olaszország 11,99 EUR 3 943 Ft
Spanyolország 11,99 EUR 3 943 Ft
Nagy Britannia 11,99 GBP 4 764 Ft
Svájc 15,90 CHF 4 760 Ft
Dánia 119 DKK 5 250 Ft

Úgy gondolja, ez egy jó ajánlat? A valóságban jobb is, mint gondolná.

Indiában a Google YouTube Premium Family előfizetést kínál, amely akár 6 különböző eszközön használható 788 Ft-ért havonta, illetve 1 038 Ft-ért havonta iOS eszközön. Elegendő megegyezni családtagjaival vagy barátaival, és a YouTube Premium egy személy számára csupán 131 Ft-ba fog kerülni havonta.

A  YouTube Music Premium szolgáltatás előfizetése szintén előnyös. Az első hónap minden esetben teljesen ingyenes.

Útmutató, amely segítségével aktiválhatja a YouTube Premium reklámok nélküli szolgáltatást 131 Ft-ért havonta

 

1. lépés: Regisztráljon a VPN szolgáltatásba

A ProtonVPN egy olyan internetes szolgáltatás, amely ingyenes próbaverzióval rendelkezik. és a segítségével úgy tehet, mintha valahol máshol lenne a világban.

Hogyan képes a VPN megváltoztatni az Ön tartózkodási helyét? Úgy, hogy nem közvetlenül, hanem egy VPN szerveren keresztül fogja csatlakoztatni az Ön számítógépét az internethez. A VPN szolgáltatások  üzemeltetői több száz biztonságos szerverrel rendelkeznek világszerte, tehát a felhasználó szabadon választhat közülük.

A VPN használata számos előnyt tartogat. A nem biztonságos Wi-Fi hálózatok esetében nagyobb biztonságot garantál, jelentősen megnehezíti az Ön nyomon követését. Az internetes oldalak üzemeltetőinek tulajdonképpen követhetetlenné válik majd.

2. lépés: Jelentkezzen be Indiába és aktiválja a YouTube Premium-ot

A VPN beállításaiban válassza ki Indiát, csatlakozzon, majd nyissa meg a YouTube fiókját. Ezt követően válassza ki a: Profil » Fizetős tagságok lehetőséget, majd aktiválja az előfizetést. Egy, vagy három havi tagságot fizethet ki egyszerre.

Feltétlenül indiai számlázási címet adjon meg. Elegendő kinyitni a Google Térképet, majd kiválasztani egyet véletlenszerűen.

A YouTube előfizetést kártyával szükséges megtéríteni, a pénz indiai rúpiákban kerül levonásra. Ajánljuk, hogy szerezzen be egy Revolut kártyát, és a hasonló szolgáltatásokat mindig azzal fizesse. Fizetéseit így elkülönítheti fő számlájától, a Revolut alkalmazás minden tranzakcióról informálni fogja Önt, sőt, az árfolyamon is megtakaríthat. A Revolut árfolyama ugyanis a legelőnyösebbek közé tartozik.

Megjegyzés: YouTube Family opció esetében még egy új családtag hozzáadását is meg kell erősíteni az indiai VPN aktiválásával. A számlázási cím nem szerkeszthető, de ez rendben van. Amint indiai helyett magyarra változtatná, az olcsó YouTube Premium deaktiválódna.

3. lépés: Használja a YouTube-ot úgy, ahogyan korábban szokta

Az előfizetést követően úgy használhatja a YouTube-ot, mint korábban. Nem szükséges VPN-en keresztül csatlakoznia, és nem is kell úgy tennie, mintha Indiában lenne.

Videók lejátszása során már nem fognak reklámok megjelenni, telefonon a háttérben is megtekintheti a videókat, tehát például lezárt képernyővel is hallgathat zenét. Az alkalmazásban olyan gomb is megtalálható, amely segítségével a videók letölthetőek a telefon memóriájába, így akkor is hallgathatja a zenéket, ha például repülőgépen utazik.

Az Adblocker használatával ellentétesen nem fosztja meg a videók készítőit a jutaléktól, a YouTube az Ön előfizetésből egy kis részt ad nekik.

Hogyan spórolhatunk pénzt repülőjegyeken VPN segítségével?

Akár szabadidőnkben, akár üzleti ügyek miatt utazunk, az olyan repülőjegy ajánlatok megtalálása, amelyek nem vesznek el sokat a pénztárcánkból, igen nagy kihívást jelentő feladat. A sok utazást összehasonlító weboldal átnézése igen időigényes lehet és még rosszabb, hogy az árak egyre csak felfelé kúsznak. Annak az oka, hogy miért nem tudunk következetesen lecsapni a legjobb repülőjegy árakra, hogy az ár-összehasonlító oldalak rendszerint nyomon követik a tartózkodási helyünket és az alapján kínálnak árakat, hogy milyen lokalizációból böngészünk és hogy ott milyen a keresleti ráta.

 

A repülőjárat összehasonlító weboldalak a következők segítségével követik a lokalizációnkat:

Cookiek: A cookiek nyomon követik és tárolják a böngészési előzményeinket, így az összehasonlító oldalak képesek detektálni, ha ugyanazt a keresést folytatjuk le sokadjára is a keresőmotorral, és így növekedik az elérhető repülőjáratok ára.

IP cím: Az IP címünk (Internetes Protokoll) követése vitathatatlanul a legegyszerűbb módja annak, hogy az utazós oldalak detektálhassák a lokalizációnkat és ennek megfelelően mutassák meg a különböző repülőjegy árakat.

Mobile tracking: A GPS funkció a mobiltelefonunkon, az okostelefonunkon vagy a tabletünkön, képes jelezni a lokalizációnkat. Ha utazási oldalakat böngészünk a mobilkészülékünkről, valószínűleg látni fogjuk, hogy a különböző lokalizációk függvényében különbözőek az árak is.

HTML5 kód: A HTML5 coding egy másik útja annak, hogy a weboldalak követhessék a lokalizációnkat egy személyi számítógép használatakor.

Wi-Fi: Ha engedélyt adunk a weboldalaknak, képesek lesznek majd detektálni a tartózkodási helyünket, a Wi-Fi segítségével.

A repülőjegyekre történő árajánlat-tételkor az utazás-összehasonlító oldalak figyelembe veszik a lokalizációnkat, a valutánkat, az értékesítés helyét és más tényezőket. Gyakori, hogy a különböző országokban lévő, különböző valutákat használó ügyfelek különböző árakat láthatnak ugyanazon repülőjárat, célállomás és utazási időpont esetén. Mondani sem kell, ha spórolni akarunk a repülőjegyeken, anélkül, hogy túl sok időt töltenénk webböngészéssel egy jó ajánlat megtalálása érdekében, a legjobb, amit tehetünk, hogy egyszerűen elrejtjük a lokalizációnkat és a böngészési előzményeinket egy VPN használatának segítségével.

Álljon itt néhány hasznos tipp, arra vonatkozólag, hogy miként használjunk egy VPN-t a repülőjegyeken való pénzspórolás érdekében

Böngésszünk egy alacsonyabb jövedelmű országból

Használjuk a VPN-ünket az IP-címünknek egy alacsonyabb jövedelmű országéra változtatására – így láthatjuk az árbéli különbséget. Például, ha egy indiai szerver IP-címére változtatjuk a sajátunkat, a Kayak.com böngészése közben, másféle árakat fogunk látni, mintha az USA-ból akarnánk foglalni.

Mivel Augusztus egy népszerű hónap a repülésre, egy olyan járatot választottunk, amely New York JFK Airport-járól Olaszország Nápolyi repülőterére tart, Augusztus 14-ei indulási és Augusztus 21-jei érkezési idővel.

Az indiai IP-címmel a következő ajánlatot láthattuk:

Amikor megváltoztattuk az IP-címet, hogy úgy tűnjön, mintha az USA-ból böngésznénk, az árak jelentősen megváltoztak:

Habár az időzítés és a repülőjáratok ugyanazok voltak, az árak megváltoztak. Biztos, hogy ezzel nem spórolunk meg többszáz dollárt, de ez a 72$ is jól jöhet szuvenírek vásárlására vagy éppen egy jó ebédre egy szép étteremben. A tartózkodási helyünk alacsonyabb jövedelmű országra változtatásával nagy árkülönbséget érhetünk el, ha éppen szűkösebb büdzsé áll rendelkezésre a repüléshez.

Változtassuk meg az IP-címünket a repülőtársaság országáéra

Azt is kipróbálhatjuk, hogy az IP-címünket a légitársaság székhelyének országáéra változtatjuk. Ebben az esetben, a Brussels Airlines használatával utazunk, amelynek székhelye Belgiumban van. Belga IP címre váltva, ugyanez az utazás különböző árat mutat majd.
Belga IP-címmel:

USA-belire állított IP-címmel:

Ebben az esetben $67-et spóroltunk ugyanazon a járaton! Megint elmondanánk, hogy habár ez nem egy tonna pénz, de ezek a kisebb spórolások valóban összeadódhatnak. Az IP-címünk megváltoztatása a légitársaság országára, rengeteg pénzt spórolhat hosszú távon.

A repülőjegyeken való pénzspórolás alternatív útjai

Töröljük ki a böngészési előzményeinket

Ahogy azt korábban is említettük, az utazási weboldalak képesek nyomonkövetni a tartózkodási helyünket és a böngészési szokásainkat, a böngészési cookie-jaink alapján és ennek megfelelően módosítják áraikat. A cookie-jaink és a böngészési adataink kitörlése segíthet az árak visszaállításában, lehetővé téve, hogy láthassuk az eredeti jegyárakat. Mindazonáltal, nincs rá garancia, hogy képesek leszünk olyan olcsó árak elérésére, mintha anoniman böngésznénk a ProtonVPN használatával. Néhány utazó azt mondja, hogy egy utazási weboldal nemzetközi verziójának böngészésével (pl. (.ca) Kanada esetében vagy (.co.uk) Nagy-Britannia esetében) láthatjuk a különböző repülőjegy árajánlatokat, így szerencsés esetben jó üzletet köthetünk.

Keressük dátum szerint az árakat, a Google Flights segítségével

A Google Flights számos megoldást kínál a büdzsé-tudatos utazók részére. Az egyik ilyen funkció, hogy a dátumok alapján választhatjuk meg az árakat. Ha már megvan a célállomásunk, specifikus dátumokat kell választani az induláshoz és az érkezéshez. A Google Flights segíthet megtalálni a legolcsóbb napot a repüléshez, azáltal, hogy kilistázza az egyes napokra vonatkozó árakat. Az eszköz kifejezetten hasznos lehet, ha az utazási dátumaink rugalmasabbak.

Körültekintően válasszuk meg az utazási napjainkat és időnket

Rick Seaney, a farecompare.com repülőjegy ár összehasonlító weblap alapítója szerint a transzatlantikus repülőjegyek Hétfőtől Csütörtökig történő foglalásával akár 5 %-ot is megtakaríthatunk, a Péntektől Vasárnapig tartó repülőjegyárakhoz viszonyítva.
Kedd délután 3 óra számít a golden time-nak, mivel ekkor kapható a legtöbb olcsó hely, de ezek rendszerint legkésőbb 3 nappal az összes hely elkelése előttig érhetők el. Hogyan működik mindez? A légitársaságok viteldíj értékesítési részlegei Hétfő délután határozzák meg a heti árakat, majd elerjesztik azt a saját weboldalukon és az olyan utazási oldalakon, mint a Kayak.com. A versengő légitársaságok Kedden reggel láthatják az árakat és azokhoz igazíthatják a sajátjaikat, így végső árak Kedden délután 3 órára (EST) lesznek elérhetők. Továbbá, jelentős megtakarításokat érhetünk el, ha csúcsidőn kívül, hajnali 5 és 7 óra között repülünk vagy este 8 utánra foglalunk helyet.

Mixeljük és párosítsuk a járatokat

Ha sok időnk van, és inkább a pénz megtakarítás miatt aggódunk, fontoljuk meg a repülőjáratokkal való variálást. Például, választhatunk egy olyan járatot, ami 1 útmegszakítással jár; ezek rendszerint jóval olcsóbbak, függetlenül a célállomásunktól. Azzal is jelentős összegeket spórolhatunk, ha váltogatjuk a reptereket és légitársaságokat az utunk során.

Legális mindez?

Ha aggódnánk a járatfoglaláshoz VPN-t használni, afelől biztosak lehetünk, hogy az utazással kapcsolatos weboldalaknak és a légitársaságoknak nincs problémája ezzel. Ezek az oldalak valójában különböző árajánlatokat kínálnak a különböző földrajzi helyeken lévő felhasználók számára, és a VPN használatával történő anonim böngészés segíthet kihasználni ezeket a különbségeket és jelentősebb összegeket megtakarítani.

Szükséged van VPN-re? Valószínűleg, és eláruljuk, miért!
Szükséged van VPN-re? Valószínűleg, és eláruljuk, miért

Ha akár csak egy kicsit is érdekel a saját biztonságod kérdése, akkor mindenképp szükséged van egy VPN-re a saját országodban és egy külföldi utazás esetén is. Az internetet nem egészen úgy tervezték, hogy tiszteletben tartsa a privát szférát, és napjainkban nyüzsög a hackerek, tech cégek, kormányzatok és hirdetők jelentette fenyegetésektől. Rengeteg korlátozás is életben van arra vonatkozóan, hogy milyen tartalmakhoz férhetsz hozzá és mit csinálhatsz online. Szerencsére egy jó VPN kisegíthet téged e téren.

A VPN-ek titkosítják az összes adatodat

Mikor rácsatlakozol egy VPN szerverre, az összes internetforgalmad titkosításra kerül. Ez azt jelenti, hogy senki sem láthatja majd, amit online csinálsz – még az internetszolgáltatód sem. Ez azzal jár, hogy az internetszolgáltatód nem csökkentheti a sebességeidet, amire általában sor kerül streamelés vagy játék közben.

A titkosítás a hackereket is meggátolja abban, hogy láthassák azokat a bizalmas információkat, amiket beviszel a weboldalakon, például a jelszavaidat. Ez különösen fontos, ha nyilvános WiFit használsz, mivel a kiberbűnözők könnyen megfigyelhetik a kapcsolatodat egy nyilvános hálózaton. Egy VPN azonban biztosíték arra, hogy ha valaki rá is teszi a kezét az adataidra, akkor sem tudnák dekódolni őket.

A VPN-ek álcázzák az IP címedet

Számos oka van, amiért ezt fontos. Először is, az IP címed segítségével meghatározhatják a tartózkodási helyedet, ami fenyegetést jelenthet a magánéletedre nézve, ha más személyes adatokkal együtt használják.

Másodszor, számos weboldal – így a Netflix, az HBO, a Hulu, a BBC iPlayer, az Amazon Prime Video és még sokan mások – az IP címed helyzete alapján határozzák meg, hogy milyen tartalmakhoz férhetsz hozzá. Továbbá a területi alapú korlátozások miatt nem férhetsz hozzá olyan népszerű helyi tévéadókhoz, mint az M4 Sport, az RTL Klub, az M1, az M2 Petőfi TV, az M3, az M5 vagy a DUNA TV, mikor külföldre utazol.

Az egyetlen mód a valódi IP címed elrejtésére vagy a területi alapú korlátozások megkerülésére, ha egy másik segítségével álcázod. Egy VPN pontosan ezt teszi. Ez azt jelenti, hogy senki sem láthatja majd a valódi tartózkodási helyedet, és bármilyen tartalomhoz hozzáférhetsz, tekintet nélkül a régiódra. Az IP álcázás nélkülözhetetlen, ha szeretnél torrentezni, megkerülni a területi alapú korlátozásokat vagy a cenzúrát, és élvezni a teljes online szabadságot szerte a világon.

A VPN-ek blokkolják a kártékony weboldalakat, reklámokat és nyomkövetőket

A legjobb VPN-ek beépített védelemmel vannak ellátva kibertámadások ellen, és képesek megelőzni, hogy a rosszindulatú honlapok a tudtodon kívül kártékony szoftvereket helyezzenek el a készülékeden. Néhányuk blokkolja a reklámokat és a felugró ablakokat is, ami további védelmet nyújt, és lehetővé teszi, hogy kiélvezhesd az olyan streaming platformokat, mint a YouTube, ráadásul idegesítő reklámok nélkül.

A ProtonVPN székhelye Svájcban található

Mint látni fogja, amikor először látogat el a honlapjukra, büszkén jelentik, hogy “Nagy sebességű svájci VPN-t kínálnak, amely védi a magánéletet.” Ez azt jelenti, hogy minden jogvita Svájc alkalmazandó jogszabályai alá tartozik, a ProtonVPN Technologies AG ideális joghatóságot biztosít az erős adatvédelmi törvények érvényesítésére.

A joghatóság ennyire fontos?

Nos, ez attól függ, hogy miért van szüksége a VPN szolgáltatásra és a mik a fenyegetések típusai, amiket próbál elkerülni.

A svájci székhelyű VPN-szolgáltatás szépsége az, hogy a vállalatot nem kényszerítik a 5-eyes, 9-eyes vagy 14-eyes felügyeleti hálózat egyikére sem, hogy adatokat adjanak át és felhasználói adatokat naplózzanak ezeknek az országoknak.

Ezért, ha magasabb szintű biztonságot és magánéletet szeretne, akkor egy olyan szolgáltató, mint például a svájci székhelyű ProtonVPN a megfelelő választás.

Azonban, míg a cég székhelye Svájcban van, 400+ szervere van 30+ országban.

Egyes szabványok szerint az országok és kiszolgálók száma alacsonynak tekinthető. Azonban ezek közül az országok közül egyik sem a normákon kívül eső egzotikus helyen található. És a normál szervereiken kívül, úgynevezett Secure Core szervereket kínálnak,adatvédelem-barát országokban, mint Izland és Svájc, a hazai központjuk helyszíne. (Mégtöbb a biztonságos szerverekről később).

Intuitív felhasználói felület

 ProtonVPN androidos, iOS, Linux és asztali alkalmazásként érhető el. A felhasználói felület minden eszközön meglehetősen intuitív, még akkor is, ha a teszteket, amelyekre itt hivatkozni fogunk, elsősorban asztali számítógépeken végzik.

Amikor bejelentkezik a ProtonVPN irányítópulton, a világ térképét fogja látni, amely kiemeli azokat az országokat, ahol a vállalat kiszolgálókkal rendelkezik (az alábbi képen látható zöld háromszögek). A térkép interaktív, és bármelyik háromszögre kattintva láthatja, hogy hol találhatók a kiszolgálók.

Ha nem tetszik a térkép funkció, összecsukhatja, és csak a rendelkezésre álló kiszolgálókkal rendelkező országok listája marad. Legörgetheti az országok listáját, és kiválaszthatja a használni kívánt kiszolgáló országának helyét.

Vagy csak használja a Quick Connect funkciót és a ProtonVPN kiválasztja a leggyorsabb kiszolgálót a hely alapján, ahonnan csatlakozik.

Ezután lehetőség van olyan kiszolgálók használatára, amelyek támogatják a secure core funkciót (amelyet az lentebb tárgyalunk).

A felhasználói felület egyértelműen jelzi, amikor csatlakozik a szolgáltatáshoz, vagy sem. A felület megjeleníti annak a kiszolgálónak a letöltési sebességét és feltöltési sebességét is, amelyhez csatlakozik.

A felület letisztult – amit nagyra értékelünk – és rendkívül felhasználóbarát. Tehát, még akkor is, ha kezdő a VPN-ek világában, könnyűnek kell hogy találja a ProtonVPN-hez való csatlakozást és használatot. Mindent egybevetve, ez elég könnyű letölteni, telepíteni, és elkezdeni használni ezt a VPN szolgáltatást.

A ProtonVPN szerverhálózat

Nincsenek adatnaplók
A ProtonVPN nem naplózza a VPN-szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy nem tárol adatokat a kapcsolatairól, a meglátogatott webhelyekről, ahonnan bejelentkezett, vagy hogy mennyi ideig van bejelentkezve.

Azonban figyelniük kell az időbélyegeket a sikertelen bejelentkezési kísérletekhez, de ez nem tartalmaz olyan részleteket, mint az IP-cím, és minden időbélyeg felülíródik a sikeres bejelentkezést követően.

Secure core
A secure core egyike azoknak a funkcióknak, amivel a ProtonVPN aktívan hirdeti magát, és amely mindig kiemelt helyet kap a ProtonVPN Felülvizsgálatokban.

A secure core funkció csak kettőnél elérhető a három fizetős terv közül (kicsit jobban belemegyünk az árképzésbe később). Ez lényegében egy double-hop funkció, amely két-három olyan országon keresztül irányítható, amelyek biztonságosnak tekinthetők. Kiválaszthatja a tíz double-hop/multi-hop konfiguráció egyikét, amely megkönnyíti ezeknek az országoknak a kiválasztását.

Szóval, így működik…

Kiválaszthatja azt a kilépési kiszolgálói országot, amelyet a VPN-kiszolgálóhelyként szeretne használni.

Ha a secure core-t választja (nézze meg a fenti felhasználói felületet), a ProtonVPN ezután átirányítja a kapcsolatot az egyik biztonságos központi kiszolgálón keresztül, mielőtt csatlakozna a kívánt kilépési kiszolgáló helyéhez.

Egyesek vitába szállhatnak azzal, hogy jobb, ha saját multi-hop konfigurációt hoz létre. De számunkra ennek a beállításnak az a szépsége, hogy mindig egy biztonságos szerveren fog keresztülmenni egy olyan országban, ahol nagyszerű adatvédelmi törvények vannak. Emellett a kiszolgálók a biztonsági aggályok kezelésére vannak konfigurálva, amint azt a ProtonVPN is állítja.

Tehát, az 1 kattintásos multi-hop egy nagyszerű funkció, de bizonyos országokban a secure core kilépést támogatják.

Szerverbiztonság
Mint minden VPN, a ProtonVPN is azt állítja, hogy nem tudja irányítani a más országokban található szervereket, különösen azokat, amelyek a 14-eyes országok és partnereik együttműködési szabályainak hatálya alá tartoznak. Ez minden olyan VPN-re igaz, amely ezekben az országokban és bármely más olyan országban rendelkezik kiszolgálóval, amely rendelkezik a digitális adatok megosztására vonatkozó megállapodásokkal.

Aggodalomra ad okot az egyik fő szerverének svédországi elhelyezkedése, amely egyike a 14-eyes országnak. De a ProtonVPN kijelentette, hogy szerverkonfigurációi alapján minden országban – beleértve azokat is, amelyek szorosan figyelemmel kísérik a digitális adatokat – szervereik nem tudnak adatokat naplózni.

Elsődleges szervereik is a föld alatt, korábbi katonai bázison és más, nehezen elérhető helyeken helyezkednek el.

Szivárgás & vírusészlelés
Az anonimitásra vonatkozó tesztjeink során nem találkoztunk semmilyen kiszivárogtatásokkal. Tehát az állításuk, hogy szivárgásmentes alagutat kínálnak, úgy tűnik, igaz. Erős protokollokat követnek az IKEv2/IPSec és az OpenVPN használatával. AES-256 szintű titkosítással ProtonVPN biztosítja, hogy ha feltörik, az nem a szolgáltatásuk miatt van. Ráadásul egyik szerverük sem támogatja a PPTP-t és az L2TP/IPSec-et, amely olcsóbban működik, de kevésbé biztonságos.

Netflix és torrentezés megengedett

Annak ellenére, hogy a Netflix blokkolja a VPN-eket, tudtunk csatlakozni a Netflixhez a ProtonVPN-nel.

A ProtonVPN-nek olyan szerverei is vannak, amik megkönnyítik a torrentezést. De mint látható, a sebesség nem volt olyan magas, mint néhány másnál, amiket teszteltük, amikor lefuttattuk a teszteket. (ki kell emeljük, hogy ez a ProtonVPN ingyenes verziójánál történt).

Mint látni fogja, ha tovább olvas, jelzik, hogy az ingyenes VPN lassabb szerverekkel rendelkezik, amelyek a megjelenített sebességért felelősek.

Általánosságban elmondható, hogy a ProtonVPN nagy streaming sebességet kínál és alig vagy egyáltalán nem pufferel a videó lejátszása közben, legalább 1 Gbps szerver csatlakozással akár 10Gbps-ig, kiütve ezzel a legtöbb VPN sebességét. Ne feledje, hogy a sebességet befolyásolhatja az internetkapcsolat, a tartózkodási hely és a felhasználói forgalom a tartózkodási helyén.

A ProtonVPN ára- és visszatérítési politikája

Az alábbiakban a szolgáltatás árképzési szintjei találhatók. Éves fizetésnél az árak olcsóbbak.

ProtonVPN ingyenes opció

Összehasonlítva néhány más ingyenes VPN-szolgáltatással, a ProtonVPN ingyenes verziója alapnak számít, korlátozott országokkal és lassú sebességgel. Nem támogatja a társközi (P2P) forgalmat, ezért kijelentkezteti a VPN-szolgáltatásból, ha megpróbál hozzáférni.

De tekintettel arra, hogy egyes ingyenes VPN-ek freemiumok (más néven korlátozzák a hozzáférést a használat alapján), vagy hogy az ingyenes korlátlan VPN-ek általában felhasználói adatokat gyűjtenek, ez egy jó lehetőség egy minőségi VPN szolgáltatáshoz, mint például a ProtonVPN .

A ProtonVPN korlátlan ingyenes VPN-hozzáférést kínál, de alacsonyabb sebességgel, amely 3 konkrét szerverre korlátozódik. Weboldaluk szerint azért képesek erre, mert az ingyenes szolgáltatások a fizető ügyfeleik által vannak támogatva.

ProtonVPN fizetős tervek (Basic, Plus, Visionary)

A fizetett lehetőségek 4 dollárnál kezdődnek havonta, és hozzáférést kap az összes szerverhez, nagy sebességgel. Azonban, ha aggódik a szerverek sebessége és a secure core-hoz való hozzáférés miatt, meg kell vásárolnia a Plus tervet, ami 8 dollár havonta/96 dollár évente. Ez és a magasabb árú terv az egyetlen lehetőség, ha bármit online akar streamelni, mint például a Netflix.

Ahhoz, hogy a ProtonVPN-t 10 eszközön tudja használni, a Visionary tervet kell választania, amely 24 dollár/hónap, vagy 288 dollár/év áron kapható, ez ProtonMail előfizetést is tartalmaz. Ez meglehetősen korlátozott egyes szolgáltatásokhoz mérten, amelyek korlátlan eszközkapcsolatot kínálnak.

Azonban 30 napos pénz visszafizetési garanciát kínálnak, ami elég jó néhány versenytársukhoz viszonyítva. A biztonságos fizetéshez használt titkosított átjárók mellett a felhasználók készpénzzel is fizethetnek.

Fizetési módok

A ProtonVPN elfogadja a PayPal-al való fizetést, valamint hitelkártyával és bitcoinnal is lehet fizetni. A fő árazási oldalon csak a hitelkártyák és a PayPal jelenik meg.

Ahhoz, hogy Bitcoinnal fizessen, kelleni fog egy ProtonVPN fiók vagy közvetlenül e-mailben kell felkeresni őket, hogy segítséget kapjon a kriptovalutával való fizetéshez.

Bitcoinnal is fizethet, ha már rendelkezik ProtonVPN fiókkal, ezt úgy teheti meg, hogy az irányítópultjára megy és kiválasztja a megvásárolni kívánt tervet. A Bitcoin lehetősége ott lesz. Ez a folyamat magában foglalja azt is, hogy ha ingyenes verzióról akar feljebb lépni.

Ha nincs ProtonVPN fiókja, és Bitcoinnal szeretné megvásárolni az egyik fizetős csomagot, üzennie kell nekik, és lehetővé teszik a tranzakciót.

ProtonVPN