Revolut kártya – olcsó megoldás a mindennapokra

A Revolut egy alkalmazás és egy kártya, amely megkönnyíti pénzügyeid kezelését, ráadásul rengeteget spórolhatsz díjmentes szolgáltatásain

Home » Revolut kártya – olcsó megoldás a mindennapokra

A Revolut a hagyományos banki termékek alternatívájaként jelent meg a piacon. Egy banki alkalmazás és fizetési kártya, amely azok számára lett létrehozva, akik egy olyan globális pénzügyi szolgáltatóra vágynak, aki rendelkezik azzal a rugalmassággal, amellyel a hagyományos bankok nem.

A Revolut folyamatosan alkalmazkodik az ügyfelek igényeihez, amit jól bizonyít, hogy az elmúlt egy évben is számos új szolgáltatása jelent meg. A Revoluttal nemzetközi utalásokat indíthatsz és fogadhatsz transzparensen, rejtett költségek nélkül. 

A Revolutnak több mint 15 millió ügyfele van. Weboldala szerint ezek az ügyfelek több mint 350 millió tranzakciót hajtottak végre, összesen több mint 65 milliárd GBP értékben.

Revolut számla nyitás és kártya igénylés

Ha szeretnéd máris megnyitni Revolut számlád és megrendelni a kártyát, akkor ehhez készítettem egy rövid útmutatót. 

A Revolut regisztráció és kártya igénylés nagyon egyszerű. Pár lépés a teljes folyamat, ami alig pár percedet veszi majd igénybe.

Igénylés menete

✅ Kattints ide, ami átvezet a Revolut oldalára. Itt kérni fogják a telefonszámod, melynek megadása után kapsz egy üzenetet az applikáció letöltési linkjével. – A telefonszámod megadása biztonságos és a társaság semmilyen módon nem élhet vissza azzal.

✅ Az applikáció letöltése után elkezdheted a felhasználói fiók létrehozását. Töltsd ki adataidat és igazold személyazonosságod egy arcképpel és igazoló dokumentumod (személyi, jogosítvány, útlevél) lefényképezésével.

✅ A fiókod ez alapján felülvizsgálják, ami pár percnél többet nem vesz igénybe.

✅ Miután megkaptad a jóváhagyást, akkor minimum 3500 forinttal fel kell töltened a számlád és megerősítened, hogy a fiókot valós személyként használod. A beutalt összeg a számládon marad és bármikor elköltheted

✅ Ha mindez megvan, akkor az applikációban megtudod rendelni a Revolut kártyád. Standard kézbesítés eseten ennek díja 4,99 GBP (vagy ezzel egyenértékű, más valutában kifejezett összeget).

✅ Virtuális kártyád Apple vagy Google Pay-jel való összekötésével akár rögtön elkezdheted költeni Revolut egyenleged

Mi az a Revolut kártya?

A Revolut egy olyan fizetési kártya és applikáció, amely a hangsúlyt az alacsony díjakra, felhasználóbarát applikációra és az innovatív pénzügyi szolgáltatások nyújtására tette.

Ha regisztrálsz a Revolutba, akkor tulajdonosa lehetsz egy ingyenes forint számlának, egy euró IBAN számlának és egy kékes rózsaszín kártyának, amelyet egy rendkívül stílusos tokban küldenek ki.

Ezzel a kártyával mindenre képes leszel, mint amire képes lennél egy mezei bankkártyával (értsd pénz küldés/fogadás, pénzfelvétel ATM-ből). Ráadásul még egyéb szolgáltatásokat is igénybe tudsz venni, mint részvények vásárlása, devizaváltás, kriptovaluták vásárlása, biztosítás kötés és megtakarítás. De kicsit előre szaladtam…

 

Revolut kártya előnyei

Olcsó pénzváltás

A Revolut legvonzóbb funkciója, hogy vásárlások során díjmentesen váltja át pénzedet több, mint 150 devizába. Ez azt jelenti, hogy a bankközi árfolyam szintjén fogja a konverziót elvégezni, amely több tízezer forint spórolást is jelenthet egy nagyobb utazás során. 

Azonban itt is óvatosnak kell lenni. Egyrészt hétvégén felszámol a Revolut 0,5% díjat minden váltás után, így érdemes odafigyelni és előre készülni. Ha tudod, hogy pénzre lesz szükséged, akkor válts időben.

A Revolutban 30 deviza esetében előre is áttudod váltani a pénzedet a szükséges devizára, így felkészülve a külföldi utazásokra. Extra kényelmi funkció, hogy nem csak manuálisan végezhető el a váltás, hanem beállíthatsz automatát is. Ha eléri egy deviza az általad kívánt összeget, akkor automatikusan átváltja.

Kereskedj a tőzsdén

A Revoluttal már részvényeket is vásárolhatsz. Standard számlásoknak havi 3 részvény vásárlása ingyenes, prémium esetében 8 darab, míg a metál csomaggal rendelkezőknek korlátlan. A szolgáltatás nagyon kényelmes, de megvannak azért a hátrányai is. Először nézzük meg az előnyöket.

Előnyök

Hátrányok

Ha még sosem vásároltál tőzsdei vállalatokat, akkor egy jó lehetőség ismerkedni a részvényekkel. 

Kereskedj arannyal

A Revolut bevezette aranykereskedési szolgáltatását. Először csak Prémium és Metál ügyfeleknek 0,25 százalékos díj mellett, majd április végétől már a Standard ügyfelek számára is elérhető 1,5 százalékos díj mellett.

Az így vásárolt arany nem minősül pénznek a Revolut számládon, így erre nem is vonatkozik a brit betétvédelem. A fizikai aranyat egy partnercégen keresztül vásárolja a Revolut, amely a tárolást is végzi. A Revoluton vásárolt aranyadhoz nem tudsz fizikailag hozzáférni.

Bármikor visszavásárolhatod bármely devizába vagy akár kriptovalutába is. Ha kártyával fizetsz és a számládon nincs elegendő deviza az összeg fedezésére, akkor az arany automatikusan átváltásra kerül a fizetendő összeg mértékében.

Kereskedj kriptovalutával

A Revoluttal végtelenül egyszerűen tudsz kriptovaluákat vásárolni.

Habár van egy NAGY hátránya. Hacsak nem a Metál csomag tagja vagy, akkor nincs lehetőséged a Revolut rendszerén kívülre küldeni bármely megvásárolt kriptodat. Aki kicsit is benne van a témában az tudja, hogy a kriptokat tárcában a legbiztonságosabb tartani, ami ezzel nem valósulhat meg.

Ha csak sima Revolut csomagod van, akkor minden egyes vásárlás és eladás után 2,5%-os díjat számolnak fel. Ami szintén nem túl költséghatékony.

Tény, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan tudunk kriptot vásárolni az applikáción belül. Az alábbi  videóban megnézheted, hogy miként néz ki Revoluton belül a kripto vásárlás/eladás. Pontosan az az intuitív folyamat, amire az ember vágyik.

Read More

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

New Bookmakers
22Bet

Üdvözlő sportfogadási bónusz akár 35000 HUF összegben!

YONIBET

Üdvözlő Bónusz, 50€ ingyenes fogadás.

BETSSEN

Üdvözlő Bónusz, 100€ ingyenes fogadás.

Cbet

€ 200 Welcome Bonus